Fabelaktig generasjonsmøte

La gå at vi var i Ytrebygda, og ikke Fana: Verdens aller første Fanasamling ble gjennomført uten altfor mye fanafamling!

Bjørsvik Brass tok initiativ og fikk med seg Flesland musikklag på å arrangere et intenst korpskurs for unge, aspirerende blåsere og slagverkere På Skranevatnet skole i Bergens søndre bydel.
Det endte opp med 90 skolekorpselever fra Voss i øst til Skodvin i nord, Askøy i vest og Søreide i – ja – sør.
Totalt 13 korps hadde med musikanter på kurset.

Fredag kveld og hele lørdag har musikantene spilt sammen med mer erfarne musikanter fra Bjørsvik Brass og Flesland.
Det var et kurs fortrinnsvis for de eldste i skolekorpsene, og målet var å gi dem noen utfordringer de ellers ikke får så ofte i sine respektive korps. Ideen er hentet fra Eikanger-Bjørsviks EB Junior som er blitt en institusjon i Nordhordland.

Men vi hadde også et Knøtte-Bjørsvik med. Dette var en nødvendighet, siden mange av Bjørsvik-musikantene har opptil flere barn i denne alderskategorien. Og dermed ble det enklere for alle å stille på spilledugnad. De aller yngste spilte også på konserten, som du kan høre her, med Eye of the Tiger:

«De store» spilte noen nye stykker og noen reale klassikere: Adventures in Brass (Ray Farr), Blackbird Special (arr. Reid Gilje), Månemannen (Øystein Staveland/Vamp), Variations on Laudate Dominum (Edward Gregson) og avsluttet med selveste Praise, Wilfred Heatons ikoniske marsj. Det hele ledet med stø hånd av dirigent Bjørn Breistein, mens Gry Viola Impelluso holdt hånden over Knøttene.

Advertisements

One Reply to “Fabelaktig generasjonsmøte”

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s